Outdoor Films sa tešil priazni Žilinčanov aj v tomto roku

30.10.2013 Žilina

Žilina 29. 10. 2013 – Mesto Žilina sa už po druhýkrát úspešne spolupodieľalo na Medzinárodnom festivale outdoorových filmov – Outdoor Films 2013, ktorý sa konal v dňoch 22. až 26. októbra vo Veľkej zasadačke Mestského úradu v Žiline. Filmy sa premietali v 63 mestách v Českej republike a na Slovensku – okrem iných aj v Žiline. Festival sa bude konať prvýkrát aj v Ruskej federácii v meste Vologda.

Od utorka 22. októbra do soboty 26. októbra 2013 prebiehal v priestoroch Mestského úradu v Žiline 11. ročník medzinárodného festivalu outdoorových filmov – Outdoor Films 2013, ktorý zabezpečovalo Mesto Žilina v spolupráci so spoločnosťou Outdoor Films s.r.o. V Žiline sa premietalo 39 súťažných filmov a to v štyroch súťažných kategóriách. Filmy si prišlo pozrieť približne 1 100 návštevníkov, okrem širokej verejnosti prišli aj žiaci a študenti základných a stredných škôl. Vstup na festival bol pre verejnosť voľný.

„Je to potešujúca správa, že mesto Žilina sa začlenilo medzi mestá medzinárodného filmového festivalu tohto druhu. Návštevníci festivalu si mohli pozrieť filmy, ku ktorým sa bežne ako diváci nedostaneme, preto verím, že aj v nasledujúcich ročníkoch si priaznivci prídu na svoje,“ skonštatoval primátor mesta Žilina Igor Choma.

Festival pokračuje a presúva sa do ďalšieho slovenského mesta – do Liptovského Hrádku, kde uvidia diváci filmy od budúceho týždňa.

Viac informácií nájdete na www.outdoorfilms.cz.

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta
 

Vyberte región